Site in constructie

Site in constructie

Translate

Traguri si media.targ de cadouri


Intre doua targuri, ne-am facut timp si pentru un interviu. Multumim pe aceasta cale celor de la bigcitylife.ro si va asteptam cu nerabdare la urmatorul targ de Craciun.

http://bigcitylife.ro/un-duo-curajos-cristina-stavropoladriana-sima/ 

          E adevărat că gențile din piele nu mai sunt la mare căutare în rândul tinerilor, dar și a multor doamne. Poate că și prețurile ridicate joacă un rol, dar și piața din domeniu care abundă de fake-urile și kitch-uri la prețuri pentru toate portofele. Același fenomen se întâlnește și în industria încălțămintei. Doar după ce ai constatat scurta durată de viață a acestora, vei putea aprecia calitățile pielii.  
Și cu aceste gânduri, ne-am întâlnit cu Cristina Stavropol şi Adriana Sima. Două doamne din Constanța care au ca ocupație realizarea genților și accesoriilor din piele. Totul se face manual, fără mașină de cusut, ceea ce înseamnă o muncă migăloasă, dar și multă creație, deoarece gențile au creionate în piele diferite modele și atașate flori, fluturi, copaci, personaje din desene etc, toate din piele. Și încă un aspect important este acela că toate finisajele accesoriilor sunt făcute perfect, mai ceva ca cele de pe rafturile magazinelor.
 Nu au studii de specialitate
Se consideră două persoane vesele şi sunt adeptele unicităţii, calităţi care cu siguranţă nu ar trebui să lipsească niciunui artist. „Iubim exprimarea, iubim culorile şi suntem dedicate acestei activităţi, dependente de meşteşugit pielea”, spune Cristina Stavropol.
Cele două nu au terminat cursuri de specialitate, ci au studiat în cu totul alte domenii decât cel artistic. S-au lăsat însă ghidate de inspiraţie şi simţ estetic, reuşind să impresioneze o vastă categorie de public prin creaţiile lor. „Până acum, raportându-ne la reacţiile clienţilor noştri, suntem bucuroase că viziunile noastre asupra acestui segment handmade încântă o anumită categorie de clienţi”, ne-a explicat aceasta.
Accesorii, în pas cu personalitatea cumpărătorului
Accesoriile handmade din piele spun multe despre personalitatea celui care le poartă, ele subliniază ineditul, tinereţea, trăsăturile rebele. „Creațiile noastre se adresează unui anumit gen de persone, adică avem un anumit targhet. Nu oricine îşi va cumpăra o geantă handmade realizată de noi, nu oricine poartă bijuteriile create de noi. Îţi trebuie o doză de curaj să îndrăzneşti sau să te regăseşti în produsele noastre. Sunt unicate, făcute special să se potrivească nu cu un pantof, nu cu o haină, ci cu personalitatea celei care le poartă”, povestește Adriana Sima.
Bijuteriile şi genţile marca Cristina Stavropol şi Adriana Sima au amprenta pasiunii cu care sunt realizate. Este suficient să arunci o privire asupra creaţiilor acestora pentru a realiza că handmade-ul este mai mult decât un hobby, mai mult decât o afacere profitabilă. „Lucrările noastre sunt menite să fie iubite, de aceea trebuie să dureze mult, aşa că folosim doar piele naturală, doar culori speciale şi rezistente”, spune una dintre creatoare.
 În spatele genților se află o muncă migăloasă
Cristina şi Adriana confecţionează singure accesoriile şi nu lasă pe nimeni să intervină în realizarea lor. „Nu ar putea nimeni să taie o floare aşa cum o facem noi – nici măcar noi nu ne-am putea imita perfect una pe alta- sau să îmbine texturile şi culorile aşa cum o facem noi…este dificil”, mărturisește Adriana Sima.
Cele două artiste dedică mult timp şi dăruire atelierului lor, îşi chibzuiesc fiecare amănunt al creaţiilor lor şi reuşesc să facă din pielea naturală o adevărată vedetă, confecţionând-o în accesorii si genţi îndrăzneţe, pline de şarm și vesele. „Toate lucrările noastre sunt realizate exclusiv manual, nu ne folosim de maşini de cusut şi asta înseamnă mult timp petrecut în atelier. Fiecare geantă are alt tipar, alt design, migălim fiecare detaliu”.
Multe aprecieri primite în cadrul târgurilor
Cele două artiste nu au o sursă secretă de inspiraţie, pasiunea pentru frumos fiind cea care le aduce asemenea idei inovatoare în ceea ce priveşte design-ul de genţi şi bijuterii. „Cele mai frecvente remărci la târguri sunt – Ce frumos! De unde sunteţi? Nu am mai văzut aşa ceva ! Unde vă găsim? – şi aceasta este principala noastră motivaţie”, afirmă cu entuziasm Cristina Stavropol.
Cristina Stavropol şi Adriana Sima participă cu mare drag la târgurile de handmade, considerând acest lucru drept o oportunitate de promovare. De asemenea, le puteţi urmări creaţiile pe blog http://handmade-constanta.blogspot.ro/ sau pe paginile oficiale de facebook https://www.facebook.com/Cristina.Stavropol și
https://www.facebook.com/adriana.sima.750.
Proiecte de viitor? Vor să evolueze frumos şi să-şi păstreze calităţile esenţiale ale lucrărilor: autenticitatea, curajul şi frumuseţea. (de Andreea Stoian)
Sursa:  bigcitylife.ro
    Pârtieeeeee, „Job&Shop” se întoarce în Pipera, cu ediția de sărbători – Târgul Bun de Crăciun. Dacă îți făceai griji că nu ai timp sau chef să străbați mall-urile și magazinele aglomerate înainte de Crăciun, atunci trebuie doar să cobori scările de la birou și dai nas în nas cu noi.
Între 10 și 13 decembrie, peste 40 de designeri și antreprenori români vin la biroul tău cu haine, accesorii, genți, pantofi și multe alte surprize, pe care le veți descoperi la fața locului. Cu siguranță vei găsi cadourile potrivite pentru cei dragi!
Așadar, ne vedem în același loc, unde s-a desfășurat și ediția a II-a a târgului „Job&Shop”, în fosta cantină La Pausa, actualmente un open space – situat la parterul uneia dintre clădirile Upground Business Center.
Anul acesta, cadourile pentru cei dragi le cumperi în pauza de masă sau după programul de lucru. Noi venim la tine la birou!
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1424071084490210/
 Sursa:   www.bigcitylife.ro


Trimiteți un comentariu

Comenteaza

Partners

Free counters!